[Debate] El Poder de les dades: Big data, xarxes socials i ciberseguretat (Proyecto Punt Crític)

21.05.2021

El projecte PUNT CRÍTIC vol posar en relleu i valor aquells moviments o aspectes que originen tensions a la societat, i que tenen per objectiu posar consciència a un problema latent però silenciat. I alhora tenir en compte demandes socials que tenen tota la legitimitat moral i ètica però no obtenen una resposta dins el marc jurídic.

El nostre primer cicle de conferències, tallers i activitats està dedicat a: El Poder de les dades: Big data, xarxes socials i ciberseguretat

La nostra vida diària està travessada per les noves tecnologies i les xarxes socials. Hi dediquem tant o més temps que als nostres familiars i amistats...

En sabem poc d'allò que s'amaga darrera les pantalles o d'un clic. Un desconeixement que deixa a la intempèrie i ens treu capacitat de control sobre les nostres vides.

Com afecta l'estat d'ànim en l'ús que fem de les xarxes socials? És casual o amaga interessos? Fins a quin punt triem el que consumim a internet? El gènere influeix en l'ús que fem de les xarxes? Per què ens ha de preocupar que els electrodomèstics emmagatzemin dades sobre el nostre comportament o que l'empresa que gestiona el nostre correu electrònic pugui saber què escrivim, si no tenim res a amagar? Com podem actuar de forma més segura?

A totes aquestes preguntes, i a moltes d'altres, intentarà donar resposta: El PUNT CRÍTIC: 'El poder de les dades'.